EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Menu

Junior onderzoeker


A perioperative care audit & feedback dashboard in the Dutch Lung Cancer Audit-surgery (DLCAs); reducing practice variation and optimising care’, oftewel een onderzoek naar het verminderen van praktijkvariatie voor optimale zorg: hoe implementeer je een verbeter-dashboard voor de zorg rondom longkanker operaties in de praktijk?

Junior-onderzoeker in het Albert Schweitzer ziekenhuis, hoe zou jij het doen?

De Chirurgie is op zoek naar een

JUNIOR ONDERZOEKER
voor 28 uur per week

Projectomschrijving
De Enhanced Recovery After Thoracic Surgery (ERATS)-richtlijn voor ziekenhuismedewerkers bestaat uit een protocol in combinatie met onder andere uitgebreide voorlichting aan patiënten en hun naasten met betrekking tot een operatie om zo tot betere uitkomsten te komen (afname in opnameduur, complicaties, heropnames en kosten, bij toename in kwaliteit van leven). Echter leidt het hebben van richtlijnen/protocollen vaak nog niet tot verbetering in de zorg, omdat ze niet of niet volledig worden gevolgd.

De grootste uitdaging van de implementatie van deze ERATS-richtlijn bestaat dan ook uit de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat de richtlijn, na introductie in een ziekenhuis, goed wordt gebruikt. Het terugkoppelen van gebruikersresultaten via een dashboard over geleverde perioperatieve zorg, in relatie tot het effect op uitkomsten, is een krachtig middel om kwaliteit van zorg te realiseren. Het verzamelen en terugkoppelen van deze informatie is echter iets wat goed moet gebeuren. Dit project richt zich dan ook op de volgende vraag:

“Hoe implementeer je een dashboard voor perioperatieve zorg rondom longoperaties in de dagelijkse praktijk?”

Om dit gedegen te onderzoeken, bestaat het driejarig onderzoekstraject uit drie delen:

  1. Probleemanalyse om facilitators en barrières voor de implementatie van het ERATS-dashboard te identificeren onder een grote groep stakeholders (zoals zorgmedewerkers, vertegenwoordigers van Longkanker Nederland, ondersteuners en management). Vervolgens kan o.b.v. de probleemanalyse een werkproces voor de implementatie ontwikkeld worden.
  2. Pilotstudie in 2 ziekenhuizen naar de daadwerkelijke implementatie van het ERATS-dashboard.
  3. Prospectief effect onderzoek via een gerandomiseerd geclusterd stepped wedge onderzoek in 10 ziekenhuizen in Nederland.

Dit project borduurt voort op lopend Nederlands onderzoek, de nationale Enhanced Recovery After Thoracic Surgery (ERATS) Trial. Deze ERATS Trial test de implementatie van het multidisciplinair perioperatieve zorg ERATS-protocol.

Wat ga je doen?
Je gaat werken in een interdisciplinair onderzoeksteam binnen de Chirurgie met kennis en expertise op het gebied van implementatieonderzoek, kwaliteit van zorg verbetering, gecombineerd met ruime klinische ervaring in optimalisatie van zorg rondom longoperaties en de ontwikkeling van het perioperatieve zorg dashboard voor deze patiëntengroep. Onderzoekers vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis en het Amsterdam UMC werken hierbij samen.

Als junior onderzoeker ben je betrokken bij alle onderdelen van het project. Concreet ben je als junior onderzoeker (mede)verantwoordelijk voor de coördinatie, dagelijkse uitvoering en voortgang van het project. Belangrijke taken hierbij zijn het onderhouden van contact met deelnemers aan dit onderzoek, zowel kwalitatieve alsook kwantitatieve data-analyse, het rapporteren van onderzoeksresultaten in de vorm van Engelstalige wetenschappelijke artikelen en het presenteren van de resultaten op wetenschappelijke congressen. Ook verwachten wij dat je een actieve rol speelt in het delen van kennis met de praktijk, bijvoorbeeld in de vorm van (niet-wetenschappelijke) nieuwsbrieven, artikelen en presentaties voor politiek en bestuurders. Je zal samenwerken met een arts-onderzoeker waarvan de nadruk meer op de klinische inhoud van het ERATS-project ligt; we gaan uit van een elkaar versterkende en productieve samenwerking!

Wat zijn jouw kwaliteiten?

  • Je hebt een relevante afgeronde academische masteropleiding (denk bijvoorbeeld aan Gezondheidswetenschappen, Organisatiekunde of anders).
  • Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal (in woord en geschrift).
  • Je beschikt over kwalitatieve en kwantitatieve wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden of je bent gemotiveerd je hierin te verdiepen, te scholen en deze eigen te maken.
  • Je bent maatschappelijk betrokken, hebt affiniteit met het onderzoeksterrein van longkankerbehandeling, perioperatieve zorgprocessen en implementatieonderzoek.
  • Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties is een pre.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende eigenschappen/kwaliteiten:

  • Je omschrijft jezelf als enthousiast, ambitieus en proactief.
  • Je kan goed samenwerken én je bent in staat om zelfstandig te werken.
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
  • Je kan goed plannen en organiseren, je gaat hierbij efficiënt en gestructureerd te werk.

Ook verwachten we dat je gemotiveerd bent om je te verdiepen in theorieën en methoden van onderzoek uit verschillende onderzoekdisciplines zoals implementatieonderzoek, kwaliteitsverbetering in de gezondheidszorg en perioperatieve zorg.

Herken jij je in dit profiel en wil jij jouw onderzoeksvaardigheden nog verder ontwikkelen? Wij komen graag met je in contact!

Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige onderzoeksfunctie waarbij je de kans krijgt een bijdrage te leveren aan een belangrijk nationaal onderzoek;
  • Een hecht team van professionals die klaar staat om jou te begeleiden;
  • De mogelijkheid om werkervaring op te doen in verschillende ziekenhuizen;
  • Verschillende scholingsmogelijkheden conform de promotie-eisen van het Amsterdam UMC in overleg met het begeleidingsteam;
  • Bij afdoende voortgang in het project, of bij verwerven van extra fondsen kan het project uitmonden in een academische promotie.

Qua arbeidsvoorwaarden kun je verder rekenen op:

  • De startdatum is bij voorkeur 1 mei 2023, maar in overleg bespreekbaar.
  • Een contract voor een jaar. Bij goed functioneren, wederzijdse tevredenheid en voortgang van het project, is het mogelijk om dit contract met twee jaar te verlengen (in totaal max. drie jaar).  
  • Een contract voor 28 uur per week.
  • De functie is ingedeeld in FWG 50 (maximaal € 3.922,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). Inschaling is uiteraard afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • 144 vakantie uren en 57 Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) uren per jaar (o.b.v. 36 uur per week)
  • Daarnaast ontvang je nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,33%), waarbij je kan kiezen om de vakantietoeslag en/of eindejaarsuitkering maandelijks uit te laten betalen.
  • Gewoon een heel compleet en goed arbeidsvoorwaardenpakket! Je ontdekt het allemaal hier
  • Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Wij houden ons aan de afspraken uit de Cao Ziekenhuizen.

Hoe ziet de afdeling en het ziekenhuis eruit?
Dit onderzoek wordt uitgevoerd vanuit de afdeling Chirurgie van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz), in samenwerking met de afdeling Public and Occupational Health van het Amsterdam UMC (locatie VUmc). Je wordt onderdeel van het team longchirurgie ASz. Ons team ASz combineert persoonlijke zorg voor patiënten met wetenschappelijk onderzoek om deze zorg te blijven verbeteren. Naast dat jij werkzaam bent vanuit de longchirurgie in het ASz word je op implementatiekundig terrein begeleid vanuit het Amsterdam UMC. Het onderzoek vindt ook voor een deel plaats in de verschillende deelnemende ziekenhuizen: dit betekent dat jij met regelmaat, afhankelijk van de fase van het onderzoek, werkzaam zal zijn op verschillende locaties voor het afnemen van interviews of voor dataverzameling.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis (lid van vereniging STZ) met drie locaties en een buitenpolikliniek. We bieden een interessante combinatie tussen klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen. Er werken in totaal zo’n 250 medisch specialisten, 500 vrijwilligers en 3.500 medewerkers met hoofd, hart en ziel voor onze patiënten. We zijn ook goed bereikbaar vanuit Rotterdam, Gorinchem en Breda.

Wij zijn benieuwd hoe jij het zou doen
Ben je enthousiast? We willen je graag leren kennen! Mocht je eerst nog een paar inhoudelijke vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Erik von Meyenfeldt via e.m.von.meyenfeldt@asz.nl of met Nina Zipfel via n.zipfel@amsterdamumc.nl.

Hoe kun je solliciteren?
Zie je het werken op onze afdeling al helemaal zitten na het lezen van deze vacature? Dan ben je natuurlijk van harte welkom om je sollicitatie direct in te sturen via de sollicitatiebutton. Deze vacature staat open tot en met 23 maart.

Een referentiecheck kan onderdeel zijn van de procedure.

Heb je als externe sollicitant eerder gesolliciteerd? Dan heb je waarschijnlijk een inlogaccount gekregen voor OutSite. Je kunt inloggen met je mailadres en het eerder gekregen wachtwoord. Weet je het wachtwoord niet meer, dan kun je dit via OutSite opvragen. 

Als je bij ons komt werken vragen wij je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Acties