Voor de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog bij de Medische Psychologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis ontstaat een vacature voor een
PSYCHOLOOG IN OPLEIDING TOT GZ-PSYCHOLOOG (PIOG)
voor 36 uur per week, ingaande in het eerste kwartaal van 2024 (de Rinogroep bepaalt de definitieve startdatum.)
Wat ga je doen?
Gedurende het eerste jaar krijg je de mogelijkheid om met een diversiteit aan psychologische taken ervaring op te doen. Naast diagnostische werkzaamheden voor onder meer Geriatrie, Neurologie en het Geheugencentrum wordt groepsbehandeling aangeboden voor hartpatiënten en patiënten met een chronische aandoening. Ook kan ervaring worden opgedaan met individuele psychologische behandeling bij diverse somatische problematiek.
In het tweede jaar word je gedetacheerd naar SGGZ Yulius of naar de afdeling psychiatrie van het Erasmus MC. Je kunt je voorkeur aangeven; wij kunnen je niet garanderen dat deze voorkeur wordt gehonoreerd. Yulius is een specialistisch aanbieder in de geestelijke gezondheidzorg. Deze zorg is ingedeeld in klinische- en ambulante geestelijke gezondheidzorg, woonvormen en speciaal onderwijs. Bij Yulius werken ruim 1.800 medewerkers en 125 vrijwilligers. Samen zetten deze zich 24/7 in om de zorg, begeleiding en onderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag en behoefte van cliënten en leerlingen. De medewerkers van Yulius werken verspreid over circa zestig locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid.
De werkzaamheden zullen ambulant zijn (poli/ Indigo) in Gorinchem of Dordrecht en bestaan uit het doen van intakes, opstellen van behandelplannen en uitvoeren van (geprotocolleerde) behandelingen binnen diverse afdelingen, het verrichten van psychologisch onderzoek (voornamelijk intelligentie-, neuropsychologisch-, en persoonlijkheidsonderzoek) en deelname teamoverleg (MDO)
Het Erasmus MC wil voorop lopen in onderzoek, onderwijs en zorg. Bij het Erasmus MC werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.De afdeling Psychiatrie van het Erasmus MC is volop in ontwikkeling en richt zich wat betreft patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek op de topreferente gebieden vroege ontregeling, ernstige depressieve stoornissen, ziekenhuispsychiatrie en zwangerschap gerelateerde psychiatrie.
De polikliniek Psychiatrie richt zich op diagnostiek, voorlichting, behandeling met medicatie en kortdurende psychotherapie. Je werkt samen met diverse collega’s zoals psychiaters, arts-assistenten, psychomotorisch therapeuten, IMH specialisten, een psychodiagnostisch medewerker, GZ- en klinisch psychologen en psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog. Deze samenstelling maakt de werkomgeving dynamisch en inspirerend.
Je taken zullen liggen binnen de gebieden van voorlichting, diagnostiek en behandeling met behulp van kortdurende psychotherapie. Je werkt samen met psychiaters, arts-assistenten, psychomotorisch therapeuten, IMH-specialisten, psychodiagnostisch medewerker en Klinisch psychologen, GZ-psychologen en psychologen in opleiding tot GZ-psychologen.
Wat zijn jouw kwaliteiten?
Overig
Wat bieden wij?
Qua arbeidsvoorwaarden kun je verder rekenen op:
Hoe ziet de afdeling en het ziekenhuis eruit?
De Medische Psychologie richt zich op hoogwaardige kortdurende medisch-psychologische zorg ten behoeve van patiënten (V&O), die in behandeling zijn bij onze medisch specialisten. Dit betreft onder meer psychodiagnostiek/indicatiestelling, psychologische behandeling, psychotherapie en (groeps)psycho-educatie, alsmede consultatieve advisering en dienstverlening aan verpleegkundige en multidisciplinaire teams. De psychologen werken samen met psychodiagnostisch medewerkers en secretaresses. De verwijzingen van patiënten vinden zowel klinisch als poliklinisch plaats.
De vakgroep werkt samen met de opleiding Leiden/Rotterdam en Utrecht in zowel opleidingsplaatsen tot GZ-psycholoog als in een opleidingsplaats tot Klinisch psycholoog. De vakgroep maakt deel uit van het Psychomedisch Centrum. Dit is een overkoepelende afdeling voor Psychiatrie, Medische Psychologie, Geestelijke Verzorging en Maatschappelijk werk. De afdeling heeft één triagepoort, waar alle verwijzingen uit het ziekenhuis voor deze disciplines binnen komen.
Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis (lid van vereniging STZ) met drie locaties en een buitenpolikliniek. We bieden een interessante combinatie tussen klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen. Er werken in totaal zo’n 250 medisch specialisten, 250 vrijwilligers en 3.500 medewerkers met hoofd, hart en ziel voor onze patiënten. We zijn ook goed bereikbaar vanuit Rotterdam, Gorinchem en Breda.
Wil je meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw G. Eshuis, klinisch psycholoog en praktijkopleider en/of mevrouw S. Melisse, klinisch neuropsycholoog en medisch manager, telefoonnummer 078-6541719.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 25 en 26. Zo nodig vindt er daarna een tweede ronde plaats.
Hoe kun je solliciteren?
Bent je geïnteresseerd? Dan kun je je sollicitatie voorzien van je CV én een kopie van de geldige LOGO-verklaring tot en met donderdag 8 juni 2023 insturen via de sollicitatiebutton.
Wil je meer weten over onze sollicitatieprocedure? Klik dan hier.
Heb je als externe sollicitant eerder gesolliciteerd? Dan heb je waarschijnlijk een inlogaccount gekregen voor OutSite. Je kunt inloggen met je mailadres en het eerder gekregen wachtwoord. Weet je het wachtwoord niet meer, dan kun je dit via OutSite opvragen.
Als je bij ons komt werken vragen wij je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.